Sa stii intotdeauna unde este iesirea

Cele mai urate stiri le auzi dimineata si o "sarbatoare" prea scumpa

Daca ai obiceiul sa pornesti tv-ul la prima ora, nu mai ai nevoie de nici o alta inviorae, iti sare somnul instantaneu.
Insa in dimineata asta, care trebuia sa fie una linistita, de sambata, racoroasa dar insorita, desteptarea e horror, desi acesta era cuvantul care trebuia sa fie asociat doar cu distractia de Halloween!
Dupa o noapte tragica si sinistra la propriu, probabil ca vor urma schimbari care sa evite producerea unor astfel de intamplari despre care nu vrei sa auzi.
Stirea acestei zile este, daca mai trebuie sa spun:
INCENDIU într-un club din Bucureşti, soldat cu 27 de morţi: 146 de răniţi internaţi, 9 în stare foarte gravă. Unii spun ca au fost 162 de raniti.
Imaginile care circula sunt urate, alarmante si iti strang inima. In orice caz, nu cautati imagini pe net, ca am gasit una care imi da cosmaruri si m-am lecuit, nu mai vreau sa vad.

Cea mai mare idiotenie este ca oamenii cred mereu ca in "civilizatie" suntem in deplina siguranta, iar cei care, in anumite situatii, depinde siguranta altora, merg pe principiul prea romanesc: "Merge si asa"!
Cunoasteti, desigur, si voi nenumarate situatii in care lucrurile au fost lasate la voia sortii, si totul e bine atata timp cat nu se intampla o tragedie.

De fapt, nimic nu e sigur niciodata, si orasul, ca si jungla, are pericole specifice, la care trebuie sa fii mereu atent!

Din cate am inteles, erau prezenti tineri de la 14 ani in sus! Au voie in club, in general? A, era spectacol? Dar era club!

Stiu cinematografe care nu accepta tineri sub 18 ani, aici de ce au putut intra acesti copii (pot sa-i numesc asa)!

Avand un spectacol cu materiale pirotehnice, trebuiau sa ia o multime de masuri de precautie, masuri la care nu s-a gandit nimeni, s-au gandit numai cum sa impodobeasca scena, cum sa scoata sunetele acelea care trebuiau sa fie cantec, si alte lucruri despre care nu mai am chef sa vorbesc. In loc sa aiba o multime de extinctoare pregatite, usile larg deschise. De asta ar fi bune sistemele importiva incendiilor din tavan, cum au in strainatate! Cred ca nici nu aveau nevoie de acordul pompierilor, pentru ca nu era ceva iesit din comun, niste scantei, acolo! Pompierii nu dau nici un aviz pentru "maruntisuri". Oricum, cu aviz sau fara, clubul trebuia sa aiba masuri de siguranta ca sa poata preveni o astfel de nenorocire, masuri luate pentru ca au avut gandire in capetele alea ale lor, cei ce au fost in stare sa se gandeasca sa faca show incendiar, dar nu au fost in stare sa puna aceeasi pasiune in a se gandi la masuri de siguranta!

Am pus mai jos cateva imagini obisnuite si in afara de cateva care arata putin din incercarile de salvare a victimelor, am pus imagini cu acel club, fosta fabrica Pionierul, puteti vedea cum arata hala mai demult, hala care azi noapte a adus atata tragedie:

Am gasit imagini si un articol despre fabrica Pionierul de alta data aici!
Pe facebook am gasit cautari ale prietenilor despre care nu se stie nimic, impresionant:

Intre timp altii se cearta, si deduc din comentariile lor ca nu mi-ar placea muzica pentru care au murit acesti tineri! Muzica nu ar trebui sa fie ceva armonios, care sa iti aduca placere si stare de bine???
Daca sunteti curiosi, am prins cateva comentarii de pe facebook, sa vedeti si voi in ce stare si ce agresivitate prezinta ascultatorii acestui gen de muzica (cel putin cei de aici)





O fi o tampenie sau nu, dar mai bine sa te gandesti ca poate o fi adevarat ceva in legile atractiei, si sa vorbesti si sa cauti doar ce iti doresti sa ti se intample, nu ce nu iti doresti!

Comentarii