Ce mai face copilul X-MEN?

Copiii destepti sa ramana sau sa plece?


Nu-mi vine sa cred ca au trecut deja patru ani de la o intamplare despre care am scris aici, pe blog, in care fiica-mea a fost acuzata pe nedrept ca a fost implicata intr-un incident intr-un loc din oras in care ea nu a fost - intregul articol il gasiti in Duminica in familie - LA POLITIE - cum demonstrezi ca esti nevinovat si continuarea in Copilul meu X-MEN si masina CAMELEON - conform politistului care a solutionat cel mai repede un caz - pentru ca poate

Cazul a fost rezolvat in instanta si, bineinteles ca am castigat procesul.
Initial am fost extrem de porniti impotriva politistului si a situatiei revoltatoare si nedrepte, vroisem sa ne indreptam in justitie si impotriva politistului, apoi am renuntat. Nu de mila, ci pentru ca nu aveam stomac de a mai umbla prin tribunale si pentru ca, o data ce ne-am castigat dreptatea, nu mai vroiam sa atragem karma negativa a politistului! Duca-se!

Copilul zicea ca daca pierdem procesul, se muta definitiv din tara asta.
A castigat procesul, dar tot a plecat din tara, un an, cu bursa Erasmus. V-am zis ca e un copil destept!
In articolul de AICI am pus un extras din pagina Facultatii din Sevilla unde era afisat numele ei printre studentii cu bursa Erasmus! Arhitectura!



A stat un an intreg in Sevilla - acuma ne-am gandit ca daca ne-am fi uitat la telenovele am fi stiut spaniola, asa a fost nevoita sa invete cu profesor, inainte sa plece, pentru ca a trebuit sa dea un test de cunoastere a limbii spaniole.

Sa nu credeti ca e usor sa pleci la mii de kilometri distanta de casa, intr-o lume complet diferita!
Au fost plecati mai multi colegi, si au stat in chirie, ca nu iti asigura nimeni nimic, iti dau banii de bursa si trebuie sa te descurci.



Insa i-a placut si a descoperit o tara calda, primitoare!
Trebuie sa spun ca ne-a povestit ca multi dintre colegii lor de acolo, spanioli, s-au mirat cand au aflat ca ei, copiii destepti, sunt studenti romani, chiar credeau ca la noi e un fel de tara inapoiata, asa cum au vazut la ei la televizor!
Dar si-au schimbat parerea, si copiii nostri, buni ambasadori, i-au adus pe unii dintre ei la noi in Timisoara, in vizita!

Apoi a mers cu bursa in practica in Italia - alta experienta incredibila pentru ea - Sicilia, Milano, Roma!

A venit cu o viziune schimbata si mult mai matura!

Si, iupiii, noi, parintii, am fost in vizita la ea, in Sevilla! Cu masina - aia verde, a ei, din intamplarea cu politistul! 4000 km dus, 4000 km intors! Am sa revin in alt articol cu povesti din calatoria noastra care a fost de neuitat! Ce locuri frumoase sunt pe Pamantul asta!
Cand tot auzi la tv si printre cunostintele tale ca sunt romani in Spania, pare un cliseu, nici nu mai bagi in seama, dar in realitate, daca ati sti ce departe este!!!

Iata aici din casa scarii unde statea fata in chirie, foarte frumos:



Si, pana la urma, copiii destepti ar trebui sa plece din tara sau sa ramana?

Ar fi ideal ca lucrurile sa fie perfecte la noi in tara, sa nu simta nevoia de a pleca in alte parti! Doar in vacante!

Comentarii

Trimiteți un comentariu